Om kurset
Tryggere arbeidsplasser gjennom godt HMS-arbeid. Hygiene på arbeidsplassen har aldri vært viktigere. Her lærer du nødvendige tiltak og prosedyrer for å unngå sykdom og matforgiftning på arbeidsplassen.- Cahtrine Hebnes, Leder HMS-rådgivning og kvalitet
Du lærer
- Oppbygning av et internkontrollsystem
- Mattilsynets eventuelle sanksjoner, arbeidsmetoder og formål
- Rutiner ved sykefravær hos personalet
- Smitteveier og smittekilder for matfarlige smittestoff
- Gjennomgang av grunnforutsetninger / kritiske punkter
- Avvikshåndtering i egen bedrift
- Dokumentasjonskrav, drift og rutiner
- Gjeldende regelverk og lovkrav
- Praktiske eksempler fra din hverdag
Praktiske eksempler fra din hverdag
Kurset gir deg en komplett oversikt og praktiske eksempler på hvordan en driver med trygg håndtering av mat.- Ingrid Rommetveit, HMS-rådgiver
Målsetting
For å kunne etablere gode prosedyrer og rutiner for å sikre trygg mat er det nødvendig at kjøkkenpersonale og ledere får en praktisk tilnærming til fremgangsmåten. Dette er hensikten med kurset.
Kursinnhold
- Dokumentasjonskrav, drift og rutiner
- Mattilsynets arbeidsmetoder, formål og eventuelle sanksjoner
- Rutiner ved sykdom hos ansatte
- Smitteveier og smittekilder for matfarlige smittestoffer
- Innføring og orientering om den nye hygienepakken
- Gjennomgang av grunnforutsetninger / kritiske punkter
- Avvikshåndtering i egen virksomhet
- Forslag til sjekklister, skjema og verktøy for videre internt arbeid blir utdelt
- Gruppeoppgaver, diskusjon og forelesning er sentralt i selve gjennomførelsen av kurset
Opplæringskrav
Praktisk info
Format
Målgruppe
Bedrifter - Alt fra «facility services», kantine, sentralkjøkken, kjøkken, restaurant, ansatte ved kjøkken på hotell og kjøkkensjefer, matfaglige ledere og ledere.
Forkunnskaper
Forhåndskunnskaper om IK-mat med grunnforutsetningene er en fordel, men ikke et krav.