Om kurset
Dette HMS- kurset er tilpasset virksomheter i HORECA-bransjen. Kurset gir grunnleggende forståelse for hvordan systematisk helse, -miljø og sikkerhetsarbeid. Deltaker får oversikt over hvilke lovkrav som gjelder i sin virksomhet, hva som kjennetegner risiko for bransjen, og hvordan de skal jobbe forebyggende på egen arbeidsplass. Hva er helsefremmende arbeidsplasser? Er det sammenheng mellom motivasjon på jobb og sykefravær? Hvilke fallgruver bør du unngå? Kurset legger vekt på interaktiv deltakelse med dialog samt moderne spillbasert e-læring fra FIDL.
Kursinnhold
Hvorfor HMS-arbeid?
Arbeidsmiljøloven: lovens hensikt og formål
- Mitt ansvar som leder
- Verneombudets rolle
Systematisk HMS-arbeid
- Internkontroll
- Kartlegging av bedriftens risiko
- Metoder og verktøy (inkl. maler til skriftlig dokumentasjon av HMS-arbeidet)
- Arbeidsmiljøkartlegging
- Sykefraværsoppfølging
- Inkluderende arbeidsliv
Hva er arbeidsmiljø?
- Krav til arbeidsmiljøet
- Hva påvirker arbeidsmiljøet?
Psykososialt arbeidsmiljø
- Hva er psykososialt arbeidsmiljø?
- Krav til psykososialt arbeidsmiljø
- Organisasjonskultur
- Stress
- Konflikter
- Lederens utfordringer i dagens arbeidsmiljø
Opplæringskrav
Praktisk info
- Nettkurs og hjemmeoppgave sendes ut 1 til 2 uker før kursstart. Ved påmelding etter det, sendes oppgaven så snart som mulig etter påmelding.
- Fysisk samling: 2 dager
Format
Målgruppe
Kurset passer for ledere og tillitsvalgte og andre med interesse for fagfeltet.